بررسی اقتصادی نمک‌زدایی به روش‌های حرارتی و غشایی با استفاده از منابع گوناگون انرژی و با در‌نظر‌گرفتن هزینه‌های انتقال آب
کد مقاله : 1112-IWWA (R1)
نویسندگان
محمد داوری *
کارشناس فنی شرکت آب و فاضلاب منطقه 5 شهر تهران
چکیده مقاله
این پژوهش با هدف بررسی اقتصادی نمک‌زدایی به روش‌های حرارتی و غشایی با استفاده از منابع فسیلی و نیروگاه-های گازی و با در‌نظر‌گرفتن هزینه‌های انتقال آب انجام‌شده است. در راستای این هدف مهم‌ترین روش‌های حرارتی شامل فلاش چند مرحله‌ای (MSF) و تقطیر چند‌اثره (MED) و پرکاربردترین روش غشایی یعنی روش اسمز‌معکوس (RO) توسط نرم‌افزار دیپ (DEEP) شبیه‌سازی شده‌اند. نرم‌افزار دیپ با در نظر گرفتن تمامی پارامترهای تاثیرگذار برقیمت نهایی تولید آب شیرین هزینه نهایی را به ازای تولید هر مترمکعب آب شیرین ارائه می‌دهد. همچنین این نرم‌افزار با داشتن رابط گرافیکی مناسب امکان بررسی نتایج را به‌صورت ملموس‌ برای کاربر فراهم می‌کند. در این شبیه‌سازی‌ها هزینه‌های انتقال آب پس از شیرین‌سازی به عنوان یک چالش اساسی و پارامتر موثر بر قیمت نهایی آب شیرین در نظر گرفته شده‌است. نتایج هزینه تولید 30000 مترمکعب در روز آب شیرین با استفاده از تکنولوژی‌های MSF، MED، RO و MED-RO نشان دادند که تکنولوژی MSF با هزینه $/m3 703/8 بالاترین هزینه و روش RO با هزینه $/m3 116/1کمترین هزینه را نسبت به سایر روش‌های شیرین‌سازی دارا می‌باشد. نسبت انرژی حرارتی مصرفی به انرژی خروجی از سیستم (GOR) به عنوان یک پارامتر عملکردی برای ارزیابی سیستم‌های نمک‌زدایی حرارتی به همراه تعداد مراحل مورد نیاز برای دو روش حرارتی MSF و MED با هم مقایسه شده‌اند. از بین دو روش حرارتی، سیستم MED دارای بهره‌وری بیشتر و در عین حال تعداد مراحل کمتر است.
کلیدواژه ها
نمک‌زدایی، فلاش چند مرحله‌ای، تقطیر چند‌اثره ، اسمز‌معکوس، نرم‌افزار دیپ
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر