بهینه سازی مصرف انرژی درسیستم های اسمز معکوس
کد مقاله : 1214-IWWA (R1)
نویسندگان
الناز زهتاب لطفی *1، علی رستمی ایرانق1، بابک ابراهیمی2
1کارمند
2مدیر دفتر مطالعات و بررسی های فنی آب
چکیده مقاله
افزایش تقاضا برای مصرف آب از یک طرف و محدودیت منابع آب شیرین در دسترس از طرف دیگر، استفاده از آب های لب شور و شور را مورد توجه قرار داده است. به همین دلیل انتخاب روش بهینه جهت نمک زدایی از آبهای شور و لب شور و بهبنه سازی روش ضروری به نظر میرسد. امروزه روش اسمز معکوس در صنعت تصفیه آب کاربرد گستردهای یافته است. سادگی این روش موجب توجه روزافزون به استفاده از این تکنولوژی گردیده است در این میان نگرانی‌ها در مورد اثرات نامطلوب زیست‌محیطی ناشی از آن‌ها به سرعت در حال افزایش است. اصلی ترین اثرات نامطلوب زیست محیطی نمک زدایی آلودگی های مربوط به پساب، انتشار گازهای گلخانه ای، مصرف زیاد انرژی، آلودگی صوتی،و اثرات مربوط به ساخت و ساز این سیستم‎ها می‎ باشد.در طراحی سیستمهای اسمز معکوس توجه به فاکتورهای مهمی مانند دما، فشار، نرخ جریان خوراک و ... از اهمیت خاصی برخوردار است. در این مقاله به بررسی این فاکتورها و تاثیرات آن بر مصرف انرژی پرداخته شده است. نتایج نشان می دهد که با افزایش TDS آب ورودی و همچنین افزایش نرخ جریان خوراک، مصرف انرژی افزایش یافته و افزایش دما باعث کاهش میزان انرژی مصرفی می گردد. رابطه تغییرات فشار و تاثیر آن بر مصرف انرژی غیر خطی است.
کلیدواژه ها
اسمز معکوس، مصرف انرژی، اثر دما، جریان خوراک.
وضعیت: پذیرفته شده برای ارائه شفاهی