تعیین ضرایب بیوسنتیکی فرآیند لجن فعال به روش MLEتصفیه خانه فاضلاب شهر ساری
کد مقاله : 1370-IWWA
نویسندگان
مریم امینی *1، حسین وریجی2، الهه شانچی3
1کارشناس آزمایشگاه تصفیه خانه فاضلاب ساری
2مدیر بهره برداری و توسعه تصفیه خانه های فاضلاب استان مازندران
3کارشناس طراحی و ارتقاء تصفیه خانه فاضلاب، آب و فاضلاب استان مازندران
چکیده مقاله
با تعیین ضرایب بیوسنتیک جهت تصفیه بیولوژیکی فاضلاب طراحی تصفیه خانه های فاضلاب بر اساس مبانی طراحی داخل کشور انجام می پذیرد. با توجه به این نکته که طراحی و بهره برداری از سیستم های تصفیه بیولوژیکی، جهت جلوگیری از به هدر رفت چنین هزینه هایی گزاف لازم است طراحی منطبق با شرایط آب و هوایی منطقه و مشخصات واقعی فاضلاب ها انجام گیرد تا با ضریب اطمینان بالا از بروز مشکلات عمده در طراحی جلوگیری نماید.
این تحقیق از نوع توصیفی – مقطعی و بر روی تصفیه خانه فاضلاب شهر ساری از نوع فرآیند لجن فعال به روش MLE انجام گردید. هر یک از نمونه ها، پارامترهای BOD5 ، TSS، COD و pH در فاضلاب خام ورودی و پساب خروجی تصفیه خانه و پارامترهای MLSS، MLVSS، F/M، SRT و HRT در حوض هوادهی تصفیه خانه اندازگیری شد و در نهایت ضرایب سنتیکی شامل Kd، KS، K، Y و μmax و معادلات مربوطه توسط نرم افزار Excel محاسبه و با استاندارد معمول و طراحی مقایسه گردید.
با توجه به کیفیت فاضلاب و پساب ورودی و خروجی تصفیه خانه فاضلاب ساری راندمان حذف پارامتر های BOD،COD و TSS در طی یک سال به ترتیب گردید. همچنین BOD،COD، TSS و pH در پساب خروجی تصفیه خانه با مقدار استانداردهای ملی و بین المللی مقایسه گردید که تمامی پارامتر ها در حالت مطلوب قرار داشته است. ضرایب سنتیکی شامل Kd، KS، K، Y و μmax به ترتیب 0.005gTVSS/gBOD5 ، 0.196 mg/L ، 0.0014 d-1 ، 0.15 gTVSS/gBOD5 و 0.00021 محاسبه گردید.
کلیدواژه ها
ضرایب بیوسنتیکی، لجن فعال، تصفیه بیولوژیکی، MLE
وضعیت: پذیرفته شده