بررسی پارامترهای کیفی منابع آب شهرستان دماوند طی سال های 1400-1403
کد مقاله : 1394-IWWA
نویسندگان
فرزانه فریدی راد *1، پریسا آزادبخت2، ملیکا جاهد3
1کارشناس مسئول آزمایشگاه شرکت آب و فاضلاب شرق استان تهران
2آبفای شرق استان تهران
3آبفای شرق
چکیده مقاله
افزایش تقاضا برای آب منجر به بهره برداری بیش ازحد از آب های زیرزمینی و کاهش کیفیت این منابع شده است از طرفی دسترسی به آب سالم از مولفه های اصلی توسعه پایدار است بنابراین پایش دوره ای منابع آب مورد استفاده لازم و ضروری است. آب آشامیدنى در کنار کمیت مناسب، باید داراى خصوصیات فیزیکوشیمیایى و میکروبى استاندارد باشد در این تحقیق به طور موردی از دو منبع تامین آب شرب شهرستان دماوند طی سال های 1400-1403 نمونه برداری انجام شد و 12 پارامتر کیفی شامل هدایت الکتریکی، کل مواد جامد محلول، pH ، نیترات ، سولفات ، فلوراید، سختی کل، سختی کلسیم، قلیاییت، سدیم ،پتاسیم وکلرور مورد آنالیز شیمیایی قرار گرفت. مقایسه میانگین داده های اندازه گیری شده با استاندارد جهانی WHOو استاندارد ملی ایران نشان می دهد که کیفیت آب هر دو چاه از دیدگاه بهداشتی مشکل آفرین نیست و طی گذشت زمان تغییر محسوسی در کیفیت این دو چاه مشاهده نشد.
کلیدواژه ها
دماوند، پارامترهای کیفی، تغییرات زمانی، آب آشامیدنی ، منابع آب
وضعیت: پذیرفته شده